Over ons

Me On Stage  is een musicalschool voor iedereen vanaf zes jaar. Stichting Me On Stage is een initiatief van de Kattendans om de cultuurparticipatie onder de jongeren te vergroten. Musicalschool Me On Stage is een stichting waar je een seizoen lang werkt aan zang, dans en toneel. Samen werk je naar een spectaculaire voorstelling in de Kattendans of DOK6 toe!

Ons team

Het team van Me On Stage bestaat uit gedreven docenten. Onze docenten willen het beste uit de deelnemers halen. Daarnaast werken we vanuit de stichting met een toegewijd bestuur. Benieuwd wie wij allemaal zijn? Bekijk hieronder onze docenten en hun bijbehorende functies.

Danaë Claes
Productieleider

Docent: Spel & zang
Regio: Brabant

Kyara Verbunt
Productieassistent

Docent: Dans & spel
Regio: Limburg

Nathalie van Bussel
Docent

Docent: Zang & dans
Regio: Limburg

Enya Kwerreveld
Docent

Docent: Dans
Regio: Brabant

Jelle Coppelmans
Docent

Docent: Spel
Regio: Brabant

Luke de Cort
Docent

Docent: Zang
Regio: Brabant

Seizoensoverzicht

Het seizoen van Me On Stage loopt van oktober tot en met juni/juli. De lengte van het seizoen is afhankelijk van de start van de zomervakantie. Onze voorstellingen vinden plaats in de laatste weekenden voor de zomervakantie.

Periode 1

Kennismakingsworkshops
oktober – december

Periode 2

Intensieve voorbereiding
januari – maart

Periode 3

Finetuning en repetities
april – juni/juli

Belangrijke aantekeningen

Wil je meer weten?

Tijdens de eerste periode in de maanden oktober, november en december geven we les in workshopvorm. Dat houdt in dat de lessen per week verschillen; de ene week staat in het teken van kennismaken, andere weken in teken van zang, dans, samenwerken en zelfvertrouwen. Op deze manier leren wij de groepen goed kennen en de deelnemers in de groepen elkaar ook. Daarnaast kunnen we in deze lessen al goed zien waar de kwaliteiten liggen van onze deelnemers. Aan het einde van de eerste periode is er een mogelijkheid om auditie te doen. De audities zijn niet verplicht, want dat is natuurlijk erg spannend. Tijdens een auditie is het vooral belangrijk om jezelf één op één te laten zien aan de docenten en kenbaar te maken voor welke rol je wil gaan in de musical. Voor de docenten is dit heel fijn zodat ze genoeg gezien hebben om de rolverdeling te maken. Nadat de audities zijn geweest, worden de rollen bekend gemaakt en gaan we tijdens de les het script lezen.

Na de kerstvakantie starten we met de tweede periode. Tijdens de maanden januari, februari en maart zijn we hard bezig tijdens de lessen. De dansen worden aangeleerd, de liedjes ingestudeerd en de scènes gecreëerd. In deze tijd is het belangrijk dat je ook thuis oefent. Zowel de dansen en liedjes, als de tekst van de scènes. Zo kunnen we tijdens de lessen scènes sneller doornemen.

In periode drie zijn we vooral bezig met het fine-tunen van: dans, zang en de scènes. Gedurende deze periode is er ook een doorloop in de Kattendans of DOK6. Tijdens een doorloop spelen we de voorstelling van begin tot eind, maar zonder decor, kleding en publiek. Na de doorloop volgen nog wat repetities om de laatste puntjes op de i te zetten. Voor iedere groep is er een generale repetitie, dit is eigenlijk een voorstelling met alles erop en eraan, maar zonder publiek. En dan, na de generale is het eindelijk zover… de voorstellingen! Tijdens de voorstellingen speelt iedere groep een middag- en avondvoorstelling. In de ochtend is iedereen aanwezig voor de grime, kleding, haar en techniek, waarna een spectaculaire voorstelling volgt!

Belangrijke aantekeningen

Belangrijk om te weten is dat iedere groep dezelfde musical speelt, maar op hun eigen dag. Bijvoorbeeld; de groep in Valkenswaard speelt dezelfde musical als de groep in Venray, maar beide groepen hebben een eigen generale en een eigen voorstelling op een andere datum.

Ben jij benieuwd of Me On Stage iets voor jou is?

Meld je dan aan voor een gratis proefles!