Musical goed voor ontwikkeling

Steeds vaker horen we over kinderen die wat onzeker zijn, weinig zelfvertrouwen hebben en moeite hebben om zich te mengen met anderen van hun leeftijd. Voor deze kinderen kan meedoen aan een musical een geweldige ervaring zijn. In deze blog vertellen we je waarom.

Zelfvertrouwen

Het belangrijkste is dat je plezier hebt in zingen, dansen of acteren, maar een rol spelen in een musical kan ook enorm bijdragen aan je ontwikkeling. Veel kinderen ervaren onzekerheid of durven niet goed zichzelf te laten zien. Toneelspelen kan helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Of je nu veel of weinig ervaring hebt, alles wat je doet, is goed. In toneelspelen bestaat er geen ‘fout’. Het draait vooral om het loslaten van je eigen creatieve ideeën, en creativiteit kent geen fouten. Doordat je in de huid kruipt van een personage, durf je al snel meer van jezelf te laten zien. Op dat moment ben je namelijk niet jezelf, maar iemand anders. Langzaam maar zeker zul je merken dat je ook buiten je rol meer durft te tonen.

Samenwerken

Omdat we bij Me On Stage bijna een heel jaar samenwerken met dezelfde groep, is de band binnen de groep erg belangrijk. In de beginfase van de lessen besteden we veel aandacht aan samenwerking. We weten uit ervaring dat wanneer je je veilig voelt in een groep, je ook meer durft te laten zien. En wanneer je je meer durft te laten zien, word je ook wat opener. Gedurende het jaar groeit deze samenwerking en voel je je steeds meer op je gemak. Tijdens het spelen van een musical is die samenwerking ook erg belangrijk, omdat je een musical niet in je eentje maakt, maar samen. Samen werk je dus aan een spectaculaire musical, maar help je elkaar ook ontwikkelen door een veilige omgeving te creëren waar iedereen welkom is om op zijn/haar eigen tempo te ontwikkelen.

Heb je vragen of wil je weten of Me On Stage iets voor jou is? Neem dan gerust contact met ons op.